06 May 2020

Quote Kegemaran?


Ada masanya memang akan lalui fasa "rasa nak give up" terutamanya bila kita sedang usahakan sesuatu yang penting tapi belum lagi menjadi. Siap pakej drama kecewa dan airmata.

Sebelum ambil keputusan nak pilih untuk putus asa, bolehlah ingat pesan Jim Carey ni.

"If you give up on your dreams, what's left?"
- Jika kau putus asa dengan impian-impian kau, apa lagi yang tinggal? 

Quote ni sangat kuat impaknya untuk saya sejak mula-mula jumpa dulu sebab saya takut nak kejar impian dan takut nak buat benda yang sepatutnya dibuat. Banyak ketakutan itu ini dari kecil. 

Siapa macam saya? I really feel you. 

Sebab tu saya lambat ambil lesen kereta. Takut gila nak drive. Hahaha. Sebelum drive dulu, kena sapu siap-siap minyak Valor untuk rangsang keberanian sampailah saya dah tak perlu guna lagi minyak tu sekarang. 

Cakap je nak pergi mana, Insha Allah sampai walaupun kadang-kadang salah jalan, salah tempat parking. Newbie katakan. Hahaha. 

Buat wallpaper macam ni, letak gambar anak-anak. Bila tengok setiap masa, perlahan-lahan masuk minda separa sedar gitu agaknya. Macam baca affirmation barangkali ya. 

Sedar tak sedar, sampai satu masa tu saya berjaya buat apa yang saya impikan selama ni. Salah satunya ialah berhenti kerja dan beberapa lagi siri kehidupan yang berjaya diubah. Tak sangka boleh jadi seberani itu. Biiznillah. 

Jika ada kawan-kawan yang lalui fasa sama, didoakan Allah membantu kalian. Teruskan berkuat! 😊

#NotaNadia
#FearLies

No comments:

Post a Comment

Thanks For Your Comment!