09 May 2020

Pasta Pengganti Mee Kuning

Hari tu nak stock up mee, takut naik kulat kalau simpan lama. Nak letak dalam peti sejuk (chiller) risau keras.
Nak makan megi, erkkkk dah lama kami tak makan dan risau lepas fasa kawalan pergerakan ni dapat sakit bukan-bukan pula kan? 😅⁣
Terus teringat si Angel Hair ni. Sesuai ni buat ganti megi dan mee sebab dia kering. ⁣
Lepas tu boleh la suka hati nak masak style mee goreng, mee sup, megi. Kalau nak jadi rupa mee sanggul, pilih pasta jenis pipih macam Linguini atau Fettucine yang besar sikit tu. Ikutlah selera masing-masing. 

Kalau buat style mee sup, pagi makan dengan pasta. Petang boleh tukar mee dengan nasi. Dah setel 2 menu terus.

Saya yang jenis "cooking is not my forte" ni memang sebolehnya cari jalan mudah. Asalkan semua orang dalam rumah boleh meneruskan hidup. Tak sempat dah nak fikir resepi sedap-sedap dalam musim yang semua benda pun selalu habis stock di kedai. Huhuhu.
Pilih Angel Hair ni sebab dia halus berbanding Spaghetti. Jadi bila makan tu tak cepat muak. ⁣
Cubalah kalau tak kisah langgar pantang larang resepi pasta! Hihihi.⁣

No comments:

Post a Comment

Thanks For Your Comment!