11 September 2019

10 Essential Oil Penting : #7 Purification.

essential oil purification young living

Sama ada ruang pejabat rasa sesak, tak cukup udara. Bau masak dinner semalam ada lagi melekat di dapur dan ruang tamu. Dah tiga hari anak terlupa keluarkan baju sukan dari beg. Masuk homestay bau kepam.

Nak uruskan masalah bau macam ni memang boleh stress dibuatnya kan?

Kalau bau tak enak ni masih belum hilang sendiri, boleh ambil essential oil Purification cepat. Campuran 5 essential oil yang paling tepat untuk masalah bau busuk.

Sama seperti namanya. Ia akan bantu "purify the air" gitu.

Campuran unik dalam essential oil Purification seperti Citronella, Lemongrass, Rosemary, Myrtle dan Tea Tree memang diformulasikan khas untuk atasi isu bau-bau yang sangat membebankan hidung kita. Boleh bikin gaduh bau busuk-busuk ni. Hahaha.

Neral, Cineol dan Geranial ialah kompaun dalam essential oil yang buat kerja-kerja melawan bau busuk.

Cara guna Purification :

1. Guna car diffuser untuk hilangkan bau kepam.

2. Diffuse di dapur lepas habis makan malam.

3. Titis dalam botol spray dan penuhkan dengan air dah jadi penyegar udara. Bila-bila nak guna senang je. Sembur-sembur.

4. Beberapa titis di atas bebola kapas atau tisu kapas muka. Selit di aircond bilik hotel. Hilangkan bau kepam.

5. 2-3 titis di atas bebola kapas dan letak di tempat yang mendatangkan bau kurang enak seperti bakul sampah atau baldi pampers anak.

6. Sentiasa wangikan bilik air dengan haruman yang segar. 2 titis di dalam toilet roll.

7. Musim jerebu memang sangat sesuai diffuse Purification ni. Campur dengan sedikit Lemon.

Pendek kata, di mana ada bau busuk di situ titis Purification. 😉

Selamat mencuba!

Nak dapatkan untuk anda dan keluarga tersayang juga? Tekan sini untuk miliki.


No comments:

Post a Comment

Thanks For Your Comment!