10 September 2019

10 Essential Oil Penting : #2 Lemon.

10 essential oil penting dan wajib ada : Lemon


Hai!

Lepas cuti ni santai-santai je kita share info ya. 😉

Nak tahu tak tentang salah satu essential oil Young Living yang popular ni? Essential oil Lemon ni termasuk kategori top 10. Biasanya memang akan ada spare 1-2 botol di rumah. Favourite ibu-ibu yang amalkan natural remedies ni.

1. Pokok Lemon berasal dari negara Cina atau Timur Laut India yang mula dijumpai dan dikenali di Eropah pada tahun 1500.

2. Pokoknya boleh tumbuh sehingga 20 kaki (6 meter).

3. Essential oil Lemon Young Living diperah sejuk (cold pressed) daripada kulit buahnya yang menghasilkan aroma citrus yang lebih menyerlah berbanding jus Lemon yang segar.

4. Warna essential oil Lemon kuning seperti warna kulitnya.

5. Lebih kurang 75 biji lemon yang lebih dari sekadar organik diperlukan untuk dijadikan sebotol essential oil Lemon bersaiz 15ml.

6. 15ml lebih kurang 250 hingga 300 titis.

7. Diffuse untuk aroma yang lebih bertenaga, segar dan nyaman yang boleh menyahkan bau yang tidak enak di ruang kegemaran anda.

8. Essential oil Lemon boleh digunakan sebagai agen pembersihan dengan aroma segar citrus.

9. Oleh sebab Lemon tak tahan dengan bahan plastik, dicadangkan untuk tidak simpan atau guna essential oil Lemon dalam bekas plastik. Sebaliknya, guna bekas kaca atau stainless steel.

10. Essential oil Lemon sangat sesuai digabungkan dengan essential oil Citrus yang lain seperti Tangerine, Orange, Lime termasuk juga Rosemary, Basil dan Ginger sebagai Enhancer kepada essential oil tersebut.

11. Macam mana bau kulit buah lemon, begitulah bau essential oil Lemon Young Living. Sama. Bukan bau seperti penyegar udara yang sintetik.

Essential Oil Lemon Young Living yang warna kuning tu, bukan putih.
Nak dapatkan untuk anda dan keluarga tersayang juga? Tekan sini untuk miliki. 😁



No comments:

Post a Comment

Thanks For Your Comment!