KENAPA ADA ORANG JAUH LEBIH BAHAGIA DARIPADA KITA?

Khamis, 12 Julai 2018



Siapa ada masalah macam ni?

Suka tangguh-tangguh buat kerja.
Lepas tu sendiri rasa stres sebab kerja tak siap atau hasil kerja tu tak macam yang diharapkan. Rasa bersalah tu ada, namunnnnnn esok lusa repeat lagi masalah yang sama.

Selalu tak boleh nak fokus waktu buat kerja.
Ada-ada je distraction tu. Rasa semua benda pun penting. End of the day sendiri yang penat emosi dan fizikal.
Langsung tak berdaya nak buang dan akhirnya just follow the flow walaupun dah tahu benda tu tak baik.


Selalu rasa tak cukup masa nak buat semua kerja. Lapan bulan pun berlalu. Lepas tu pelik sendiri kenapa si A tu macam-macam benda dia boleh buat, tapi akuuuuu?

Ada tabiat buruk yang sejak zaman dulu lagi nak buang tapi hanya tinggal kenangan. Sampai sekarang pun tak berjaya buang lagi tabiat yang tak berfaedah untuk diri sendiri apatah lagi masyarakat tu.

Nak sangat istiqomah solat awal waktu, exercise, baca buku. Dah lama cuba, tapi langsung tak menjadi.

Saya ada cara untuk bantu sebab saya sendiri dah buat benda ni.


Ada yang nak tahu? 

Yang serius nak buat perubahan akan dapat baaaaanyak manfaat sebab bila diri sendiri dah dapat hidup yang lebih teratur, emosi yang lebih ringan, kita mesti ada rasa nak tolong keluarga dan kawan-kawan sendiri kan.

Tak baik buang masa lama-lama, masa yang dah berlalu langsung tak boleh patah balik. Kita bertindak sekarang untuk masa depan yang lebih bahagia. 


 

Nadia Bakar© - Hidup Lebih Mudah Dengan Essential Oil Copyright © 2013