Testimonial : Mulut Ke Mulut Memang Power!

Selasa, 24 Mac 2015

Teks : Nadia Bakar
Foto : Nadia Bakar
Entri #6

Alhamdulillah masih diberikan nikmat hidup pada hari ini.
Suasana pagi ini agak redup dan sejuk.

Bila dikenangkan kembali pengalaman dan kenangan di dalam bisnes wangian, saya bersyukur sangat sebab Allah kurniakan pelanggan yan tidak putus-putus setiap hari. Sama ada pelanggan baru atau lama, yang masih menyokong saya sejak tahun 2013 lagi.
Mula-mula beli untuk diri sendiri, lepas tu beli untuk keluarga. Malah, kawan-kawan yang nak bertunang atau berkahwin pun dihadiahkan dengan perfume set hantaran.
Ada juga pelanggan yang belikan untuk staf-staf satu pejabat!

Jutaan terima kasih di atas kepercayaan dan sokongan kalian!

Ada hampir 300 testimonial yang sempat saya kongsikan di Facebook Page dan Instagram.
Sebenarnya ada banyak lagi, tapi masih dalam proses untuk dimuatnaik. :)

Daripada apa yang saya belajar, setiap usahawan mesti mempunyai hubungan yang baik dengan pelanggan kerana kuasa viral 'mulut ke mulut '  adalah salah satu 'tools' yang sangat berkesan untuk bisnes kita berbanding kita bersusah payah untuk membina kepercayaan pelanggan baru. Secara tak langsung pelanggan yang pernah berurusan dengan kita membantu kita dalam proses pemasaran. Jimat bukan?

Tapi pertama sekali kita kena pastikan servis yang kita tawarkan memang memuaskan hati pelanggan. Daripada urusan jual beli, sampai ke urusan selepas pembelian. Kalau ada masalah, cepat-cepat selesaikan dan memang kena murah dengan perkataan 'maaf' jika berlaku masalah-masalah yang tak diingini atau di luar kawalan kita. Tak rugi kalau kita minta maaf kan? :) Siapa tahu rezeki bertambah-tambah lagi di kemudian hari?



Adik Hazyra ni beli perfume Britney Spears Fantasy (Original Unboxed)
Sebelum tu Hazyra paranoid nak beli wangian secara 'online' sebab dah terkena beberapa kali beli wangian yang tidak original. Alhamdulillah lepas dia beli daripada saya, memang dia puas hati sangat! Lebih menyeronokkan bila kami masih lagi terus berhubung selepas itu.

Ini pula pelanggan kami daripada Pulau Pinang yang baru-baru ini menetap di Subang Jaya.
Langsung tiada pengalaman membeli wangian secara 'online', tapi Alhamdulillah dia memberikan kami sedikit kepercayaan untuk beli wangian kegemarannya iaitu Sean John Unforgivable dan ternyata selepas itu dia beli untuk adik dan ayahnya juga. :) Lagipun, tiada rugi apa-apa jika beli dengan saya kerana ada jaminan wang akan dikembalikan sekiranya pelanggan mendapati wangian yang mereka terima adalah tidak 'original'. 
Beli di kaunter pun tak dapat jaminan macam ni kan? Hihihi.



Kak Wanie ni antara pelanggan tetap saya. Bermula dengan beli sendiri beberapa kali dan tolong belikan untuk kawan juga. :) Isu Kak Wanie cerewet tak jadi masalah. Semua tu pengalaman untuk saya kan?

Kalau anda pun nak merasai sendiri wangian antarabangsa yang glamor, elegan pada harga yang sangat mampu milik, jauh lebih murah berbanding di kaunter, tak nak bersusah payah nak pergi kaunter, bazir duit minyak, tol, 'parking' dan sebagainya, boleh lah membeli di website kami ya! Lazimnya, bayaran sebelum jam 3 petang, kita akan pos pada hari yang sama. Esok dah sampai di tangan anda. Tapi bagi sesetengah kawasan, mungkin mengambil masa 2 hari untuk sampai kepada anda. :)

Di website kami ada fungsi Chat ya. Kalau tak pasti nak wangian yang mana satu, boleh terus Chat dengan kami. Kami akan bagi cadangan yang sesuai untuk anda! :)

Jumpa di sana ya!


Nadia Bakar
Pengasas Perfume'86



 

Nadia Bakar© - Hidup Lebih Mudah Dengan EO Copyright © 2013