MASALAH ADALAH PELUANG

Khamis, 12 Mac 2015

Teks : Nadia Bakar
Foto : Nadia Bakar
Entri #3


"Boleh saya tahu, Nad jual perfume ape lagi ye?"

"Nad, kat mana akak nak tengok semua perfume yang ko jual?"

"Boleh bagi list perfume?"

"Sis, ade jual perfume Nina Ricci tak?"

Masih teringat lagi soalan-soalan yang pelanggan saya tanya. Bila masuk bab jual perfume apa lagi, memang agak mustahil untuk saya senaraikan satu persatu di dalam mesej Whatsapp. Ada lebih 500 pilihan semuanya! Bila restock, menjangkau angka 1000 jenis perfume. Malah, ada yang minta saya email kan semua perfume yang saya jual. Hihihi.

Syukurlah saya mempunyai ejen-ejen yang sabar menunggu saya kemaskini semua perfume yang masuk stok hanya dengan menggunakan Microsoft Excel! Memang berpinar mata nak siapkan!

Adakalanya, kekangan masa kerana perhatian yang diberikan kepada tugasan hakiki di pejabat, membuatkan proses untuk kemaskini stok mengambil masa lebih satu minggu!

Alhamdulillah Alhamdulillah Alhamdulillah!
Masalah selama setahun yang saya alami dah pun dapat diatasi dengan adanya website rasmi www.perfume86.com sejak 5 Mac 2015 yang lepas.

Inilah yang dikatakan masalah adalah peluang. Peluang untuk kita buat sesuatu yang jauh lebih baik daripada sebelumnya. Segala maklumbalas pelanggan sangat berharga untuk saya fikirkan langkah-langkah untuk buat yang terbaik, InsyaAllah.

Dengan adanya website ini, InsyaAllah akan memudahkan lagi urusan semua pelanggan kami. Tak perlu lagi nak tunggu saya balas mesej Whatsapp/Telegram mereka dalam tempoh 24 jam kerana dek sibuk sangat dengan pelbagai urusan di pejabat, ada juga mesej yang saya terlepas pandang. Ampun maaf sangat-sangat.

Semua urusan melalui website jauh lebih mudah sebab pelanggan boleh tengok sendiri semua perfume yang kami jual dan hanya dengan beberapa klik saja dah boleh beli perfume. Tunggu esok atau lusa dah sampai! Jimat masa, jimat tenaga, jimat wang! Hihihi.

Tambahan, di website kami ada fungsi 'Live Chat' yang membolehkan pelanggan atau bakal pelanggan berinteraksi dengan kami. Nak tanya cadangan perfume yang sesuai, nak tanya tentang apa-apa saja pun boleh! Mudah kan?

Saya memang seronok sangat ada website ni. Sangat membantu saya dalam mengendalikan inventori, urusan pembelian dan sangat meringankan beban yang saya pikul selama setahun lebih ni! :)

Kalau kalian ada yang teringin nak ada website yang bagus macam ni, boleh tanya saya!
Alhamdulillah, 'technical support' mereka pun sangat bagus dan efisyen!

Nanti saya cerita macam mana nak dapat diskaun 15% kalau beli perfume dengan kami! :)






P/S : Alhamdulillah ada juga di antara pelanggan setia kami yang mesej mengucapkan tahniah di atas pembukaan website rasmi kami. Terharu sangat!



 

Nadia Bakar© - Perfume Original Branded Copyright © 2013