Gucci Flora yang Popular!

Jumaat, 27 Mac 2015

Teks : Nadia Bakar
Foto : Nadia Bakar, Google
Entri #8

Salam Jumaat. 
Apa wangian anda hari ni?
Hari ni saya pakai Gucci Flora (Eau De Parfum) 


Wangian ini sangat popular sejak tahun 2010 lagi kerana mempunyai aroma yang 'kuat' berbanding Gucci Flora (Eau De Toilette). Wangian edisi terbaru ini juga lebih diminati oleh ramai wanita, malah lelaki kerana sifatnya yang menggambarkan keseksian, berani dan menggoda! Ada juga pelanggan lelaki saya yang pakai wangian ini tau!

Gucci Flora (Eau De Parfume) ini dicipta oleh Frida Giannini yang mendapat inspirasi daripada skaf bermotifkan bungaan Gucci yang direka khas untuk Grace, Puteri Monaco. 


Sejak berdekad yang lalu, kita sudah ketahui bahawa motif bunga-bungaan sentiasa menggambarkan daya pesona yang glamor dan feminin. 

NOTA WANGIAN

Gucci Flora (Eau De Parfum) ini mempunyai karakter nota wangian yang menyegarkan pada permulaan bau iaitu gabungan 'citrus' dan bunga peony. Dalam 5-10minit kemudian akan terbau 'heart notes' seperti bunga mawar dan 'osmanthus' yang menawan dan akan kekal dengan nota terakhir ( 'base notes' ) daripada 'patchoulli' dan cendana.

Wangian Gucci Flora (Eau De Parfum) ini tidak ada masalah untuk dipakai oleh golongan muda atau yang lebih berusia. Jadi, tidak menjadi kesalahan andai anda ingin menghadiahkan ibu anda dengan wangian ini sempena Hari Lahir beliau nanti. Hihihi.

Perbezaan fizikal botol Gucci Flora jenis Eau De Parfum dengan Eau De Toilette ialah pada warna penutup dan warna latar label. Kalau anda mahukan aroma yang sedikit ringan, anda boleh pilih Gucci Flora jenis Eau De Toilette (EDT) ya! 

 

Nadia Bakar© - Hidup Lebih Mudah Dengan Essential Oil Copyright © 2013