HOMESTAY KEMAMAN YANG BEST!

Isnin, 7 Oktober 2013

Ieka.Ana.Is Homestay namanya!
First time baca signboard kecil di depan rumah ini, memang saya tersenyum sendiri. Comel!
Sepanjang 2 hari 2 malam di sana, saya tak sempat nak tangkap gambar sangat sebab sibuk dengan Aariz. 
Kami memilih homestay sebab datang dalam kuantiti ahli keluarga yang ramai kan? Jadi lebih jimat kalau tinggal di homestay je. Memandangkan kami akan tinggal di sana selama 2 hari, lebih berbaloi kalau memilih homestay berbanding hotel/motel. Lebih homely gitu.

Alhamdulillah 'owner' homestay ni pun sangat baik orangnya. Beliau sanggup tunggu kami sampai dan tak jemu bagi 'direction' ke homestay tu walaupun dah malam sebab daripada tol Jabor memang tak banyak signboard. Terkial-kial kami cari jalan. Hahaha. Kami sampai pun dalam jam 10.30malam gitu.

First yang terlintas dalam kepala ialah kebersihan! Yup! Saya memang skeptikal sikit tentang kebersihan di homestay memandangkan pernah ada pengalaman yang kurang enak menginap di sebuah homestay sebelum tu. Pengsan nak tido situ dengan taik tikus bersepah-sepah! Kita ada kecik lagi lah 'particular' bab-bab ni kan? Haish! Okay, abaikan kisah itu. Nak cerita pun geli tekak.

Apa yang best kat homestay Ieka.Ana.Is Homestay ni?

1. Bersih
2. Dapur yang kemas
3. Dua daripada tiga bilik ada aircond.
4. Bilik Air yang bersih dan kemas. (Takde pecah sana sini)
5. Iron yang berat (Saya memang suka iron yang berat 1.8kg ke 2kg. Tak susah nak tekan kuat-kuat kan?)

Jadi, untuk mereka yang mencari homestay kat Kemaman, homestay Ieka.Ana.Is ni memang highly recommended by me. (Saya tak dapat bayaran pun bagi review ni ye. Hahaha)

Boleh terus hubungi Puan Sue atau En.Rif untuk pertanyaan lanjut :

Puan Sue : 012-415 2251
En.Rif : 019-915 7205

 

 

Nadia Bakar© - Hidup Lebih Mudah Dengan EO Copyright © 2013