Zip Seluar Terbuka?

Rabu, 3 Julai 2013

Assalamualaikum dah hai semua! Hari ni takmau Wordless Wednesday sangat. Hehehe.
Hari ni saya nak share satu tips and trick untuk mereka yang mempunyai masalah zip terbuka! Dah tarik ke atas pun, masih terbuka dan memang tak boleh 'kunci' zip tu. Korang pernah menghadapi masalah macam ni? Kalau belum sempat nak pergi hantar kat tailor untuk tukar zip baru, korang boleh la cuba tips ni. Jom check it out!

Bahan-bahan yang diperlukan :
1. Ring (ring yang selalu orang buat gantung key chain tu..)
2. Seluar korang yang zip ada masalah tu.
3. Tenaga jari yang kuat untuk buka Ring tu.

Itu saja! Hehehe.. Ring tu korang boleh ambil daripada key chain korang ataupun beli kat kedai. Tak pasti berapa puluh sen harganya sebab saya pun ambil Ring dari key chain je..

1. Masukkan Ring ke dalam lubang zip.

Ni gambar jauh sikit.

2. Tarik Ring dan zip tu ke atas.

3. Cangkuk Ring di butang seluar.
4. Akhir sekali, masukkan butang macam biasa. See? Dah siap!

Pandangan sisi. Confirm tak melurut ke bawah dah zip korang yang bermasalah tu. :)
Mudah dan murah kan?

Selamat mencuba! Cuba jangan tak cuba! Dah cuba baru tahu keberkesanannya! Saya sudah mencuba. Anda bila lagi? Hehehehehe.



 

Nadia Bakar© - Perfume Original Branded Copyright © 2013