Kekuatan Kami

Selasa, 2 Julai 2013

Dah masuk petang ni rasa rindu pada Aariz pulak. Tengok semua gambar Aariz yang ada dalam komputer. Video-video Aariz sejak dia belum sehari pun berulang-ulang kali saya tengok.
Lazimnya, kalau saya rasa 'down', 'stress' mesti saya tengok video Aariz banyak kali. Memang tak jemu. Malah dapat 'cure' rasa kurang enak di hati dan fikiran saya.

Sekejap je masa berlalu. Lagi 11 hari Aariz genap 10 bulan. 40 minggu 8 hari Aariz di rahim, 9 bulan 19 hari Aariz dalam dakapan kami. Memang kehadiran Aariz banyak mengubah kehidupan saya dan suami. Terlalu banyak mengubah ke arah yang jauh lebih baik daripada sebelum ini. Saya nampak diri saya di dalam Aariz. Senyumannya yang lebar tu, keningnya yang agak lebat macam Shin Chan tu, memang membuatkan saya terkenangkan 'Macam ni lah kot waktu aku kecik dulu.' Hehehehe... Tapi ada yang kata muka Aariz persis suami, ada jugak yang kata persis saya. Tapi kalau tanya saya, muka Aariz campur Ibu Ayah dia lah! Hahahaha. Setakat yang nampak ni, Kening, hidung, senyum macam saya. Mata, bibir, telinga macam suami! Hebat kan ciptaan ALLAH? Tapi ada yang kata, muka baby ni akan sentiasa berubah-ubah. Boleh jadi lah kan? Sebab waktu baru lahir dulu nampak macam muka suami, sekarang dah nampak campur-campur pulak! Hahahaha.

Aariz - Usia satu hari
Aariz senyum lebor sangat! 
Aariz - 9 bulan 16 hari
Tunggu Ibu Ayah makan.
Kalau nak cerita pasal Aariz, memang takkan habis. Tapi dalam blog saya ni saya nak cerita pasal Aariz sampai dia besar nanti jika diizinkan ALLAH. Seronok cerita pasal Aariz. :) Penat kat tempat kerja pun hilang kalau cerita pasal Aariz. :) Saya bersyukur pada ALLAH kerana dikurniakan Aariz pada kami suami isteri. Aariz kurniaan kasih sayang dari ALLAH untuk kami. Pergi mana-mana pun pasti kami bawa Aariz. Hatta pergi kerja hujung minggu pun saya akan bawa Aariz jika keadaan mengizinkan.
Okay, nanti sambung lagi cerita pasal Aariz. Nak pam 'vaksin' semulajadi sekejap. 

Video Aariz belum cukup satu hari lagi waktu ni.


 

Nadia Bakar© - Hidup Lebih Mudah Dengan EO Copyright © 2013