Rainbow Kurus : Ring Sling Ketigaku!

Khamis, 4 April 2013

Gambar ditangkap oleh colleague menggunakan HTC Sensation XL. :)

Tadaaaaa!! Hari ni nak show off kain cotton yang baru sampai :) Cantik kan tiny stripes ni? Saya panggil Rainbow Kurus. Semalam tempah, hari ni sudah sampai! Memang best membeli online. Hehe. Kalau tak percaya, tanyalah mereka yang biasa membeli online. Kalau tak kawal, memang boleh ketagih tau! Jadi, silalah berhati-hati dan berpada-pada (pesan untuk diri sendiri jugak..) Maklumlah, mudah nak membeli kerana kuasa membeli di tangan kita. Wah! Tapi yang paling penting tak perlu membazir duit minyak kenderaan, tak perlu buang tenaga nak berjalan ke sana sini, tak perlu fikir kat mana nak park kereta. Dengan suasana pejabat yang sangat selesa; ada komputer semestinya! Pembelian online menjadi sangat mudah! Hanya di hujung jari je! :) Klik klik klik dah siap tempah! Tinggal tunggu je barang sampai.

Niat di hati nak beli wrap dan ssc sebelum ni. Tapi oleh sebab minda dah kena 'racun' dengan ring sling seorang kawan, akhirnya saya beli juga kain cotton 3 meter ini. Lagipun terfikir, apa salahnya beli satu lagi ring sling sebab asyik pakai ring sling yang sama saja. Ring sling yang first beli dulu dah tak sesuai nak pakai lagi sebab boleh 'cradle carry' je dan lagipun sebab Aariz dah semakin berat. Tak safety kalau nak duduk dalam ring sling tu disebabkan oleh ring nya yang memang tak selamat! Kalau tak salah ring yang digunakan pada ring sling tu ialah jenis kraf punya; ada 'gap' di tengah ring. Sangatlah tidak selamat untuk digunakan!

Kali ni saya nak cuba menggunakan ring sling yang tidak dijahit macam dalam video di bawah ni :) Serius pengalaman menarik! Sebelum ni saya cuma berani guna ring sling yang tidak dijahit dalam rumah je; guna kain batik lepas beli di pasar malam. Tapi sekarang rasa bersemangat pula nak mencuba ring sling tanpa jahitan ni di luar. Memang terima kasih pada Kak Cham yang bagi nasihat dan galakan untuk mencuba ring sling tanpa jahitan ini.



Nanti saya akan update pic ring sling tanpa jahitan saya ya! Excited nak guna malam ni! Hahaha! Kalau hantar ke kedai untuk jahit tepi aci tak? Excited punya pasal la ni.
Saya pun baru nak berjinak-jinak dengan kain cotton dan rasanya memang sudah jatuh cinta dengan kain cotton ni! Bulan depan dan bulan-bulan seterusnya boleh la beli lagi kan kan? :)

3 ulasan:

Thanks For Your Comment!

 

Nadia Bakar© - Perfume Original Branded Copyright © 2013